11 feb 2021

Een staafmat hekwerk voor veiligheid en stijl

0 Reacties

Als jij een omheining nodig hebt in je tuin, dan is een staafmat hekwerk een uitstekende keuze. Je herkent dit hek doordat het bestaat uit gaas. Maar dit gaas wordt gemaakt in panelen en het is hard. De panelen worden tussen palen geplaatst en het resultaat is een zeer stevig hek wat tegelijkertijd ook stijlvol is en bescherming biedt. Wil jij een hekwerk uitkiezen voor jouw erf, dan staan er een groot aantal soorten tot je beschikking. Hier lees je over waarom een staafmathekwerk wel of niet een goede keuze is voor jou.

Een staafmathekwerk voor veiligheid

Als een staafmat hek ergens goed voor is, dan is het om je erf te beveiligen. Het is sterk, vooral als je een dubbelstaafmat hekwerk neemt, en lastig open te breken. Je plaatst er een poort in die op slot kan en ook daar kan niemand naar binnen of naar buiten. Ook is het lastig om over je hek te klimmen. Door een staafmat hek rondom je tuin te zetten beveilig je je woning dus beter en zorg je er ook voor dat huisdieren of kinderen niet zomaar naar buiten kunnen.

Een stijlvol hekwerk

Met een staafmat hekwerk zorg je dus voor meer veiligheid, maar tegelijkertijd is het ook een zeer stijlvol hek. Het is te krijgen in verschillende kleuren, zoals groen, antraciet en zwart. Ook verzinkte panelen zijn mogelijk. Het heeft een strak en modern uiterlijk, omdat de onderdelen exact hetzelfde zijn en worden herhaald. Een staafmat hek is dus functioneel, maar tegelijkertijd ook erg elegant en stijlvol.

Snel en gemakkelijk te plaatsen

Een laatst groot voordeel van een staafmat hekwerk is dat het snel en gemakkelijk te plaatsen is. Het bestaat uit grote panelen die je tegelijkertijd tussen twee palen plaatst. De bevestiging wordt gedaan door middel van beugels en klippen en is erg simpel. Het enige waar je wel aan moet denken is de fundering. Wil je de langste levensduur, overweeg dan om je staafmathekwerk op betonpoeren te plaatsen.

Waar is een staafmat niet geschikt voor?

Er zijn ook situaties waarin een staafmat minder geschikt is. Het feit dat het open is en je er goed doorheen kunt kijken is aan de ene kant een voordeel omdat je dan het ruimtelijke gevoel in je tuin behoudt. Tegelijkertijd betekent het ook dat anderen gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Wil je meer privacy creƫren met je hek, dan is een staafmat hekwerk dus niet de beste keuze. Ook als je een tuin hebt in een landelijke stijl en je zoekt echt een sierhekwerk om deze mee te omheinen, zijn er betere opties dan een staafmat. Je kunt dan een roestvrij stalen hekwerk laten ontwerpen, bijvoorbeeld, met versieringen en andere toevoegingen die het hek esthetisch beter maken.

Een groot voordeel van de staafmat hekwerk is dat het betaalbaar is. Het biedt bescherming en is tegelijkertijd stijlvol en modern. Dat maakt het een ideale heksoort voor iedereen die op zoek is naar een hek met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

[begin]
Over de schrijver